Cum instalăm chiuveta?
Instalarea unei chiuvete noi poate fi un facelift al bucătăriei dumneavoastră. Un lucru de luat în considerare atunci când alegeți chiuveta și bateria este numărul de găuri necesare pentru instalarea bateriei. Este dotată chiuveta cu o singură ieșire pentru mâner sau are mânere separate pentru apă caldă și apă rece? Aveți nevoie de găuri pentru un pulverizator separat sau un distribuitor de săpun? Cele mai multe chiuvete sunt disponibile cu diferite numere de găuri pentru robinet, deci aveți grijă să luați în considerare aceste aspecte când cumpărați noua chiuvetă. Rețineți că dacă vreți să apelați la serviciile unui specialist, Instalator Brasov va sta oricand la dispoziție
Cum sa alegeți chiuveta?
Măsurați lățimea dulapului de bază în care va fi instalat chiuveta. O chiuvetă ar trebui să fie cu patru centimetri mai îngustă decât dulapul, astfel rămâne loc pentru o montarea care nu va necesita modificări ale dulapului.
Se știe, de asemenea, că atunci când vine vorba de calitatea materialelor pentru chiuvetă, primești ceea ce plătești. O chiuvetă ieftină din oțel inoxidabil se flexează atunci când este împinsă, se zgârie ușor și este dificil de păstrat. O chiuvetă din oțel inoxidabil de calitate superioară, cu calibru mai mare (calibru 6 sau 8), cum ar fi una cu finisaj lustruit, este o alegere mai bună. Dacă optați pentru o chiuvetă din oțel inoxidabil, asigurați-vă că partea inferioară este bine acoperită cu izolație fonică.
Chiuvetele din fontă emailată vin într-o varietate de culori. Durata de viață a acestora este mult mai mult decât cea a chiuvetelor din oțel emailat. Chiuvetele acrilice au aspectul fontei emailate, iar modelele de ultimă generație sunt aproape la fel de durabile. Atât chiuvetele din fontă, cât și cele din acril au proprietăți izolatoare, astfel apa rămâne caldă mai mult decât într-o chiuvetă din oțel inoxidabil.
De ce ai nevoie – Instalator Brasov te sfătuiește
Pentru a finaliza un astfel de proiect, veți avea nevoie de următoarele instrumente și materiale: o chiuvetă, o baterie, un set de scurgere, o cheie pentru bazin, clește pentru pompa de apă, o cheie semilună, o șurubelniță, un cuțit de chit, chitul instalatorului, silicon, o lanternă , o găleată și prosoape. Păstrați un ferăstrău aproape în cazul în care trebuie să măriți deschiderea de pe blat.
Pasul 1: Opriți alimentarea cu apă și curent electric
Liniile de cupru care furnizează apă caldă și rece la chiuvetă au deseori supape de închidere sub chiuvetă ce trebuie închise. În unele case, poate fi necesar să opriți apa la liniile din subsol care duc la chiuvetă. Odată ce alimentarea cu apă este oprită, porniți robinetul pentru a lăsa apa și presiunea să se scurgă din conducte. Dacă aveți instalat un dispozitiv de eliminare a resturilor alimentare, opriți întrerupătorul de pe tabloul electric care furnizează electricitate bucătăriei și deconectați cablul de alimentare al dispozitivului.
Pasul 2: Deconectați chiuveta existentă și robinetul de scurgere al instalației sanitare
Folosiți o cheie semilună (sau o cheie pentru bazin dacă piulițele sunt greu accesibile) pentru a deconecta robinetul de la liniile de alimentare. Apoi deconectați chiuveta de la conductele de scurgere folosind cleștele pentru pompa de apă. Păstrați o găleată și un prosop la îndemână pentru a curăța apa care inevitabil se va revărsa din țevi pe măsură ce le deconectați.
Pasul 3: Deconectați dispozitivul de eliminarea a resturilor alimentare
Deconectați dispozitivul de eliminarea a resturilor alimentare de la chiuvetă, în cazul în care acesta există, slăbind inelul care atașează eliminarea la flanșa chiuvetei. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să introduceți o șurubelniță lungă în urechile de pe inel și să le răsuciți. Când eliminarea este slăbită, ridicați-o de pe conductă. De asemenea, trebuie să scoateți suportul de montare al dispozitivului de eliminare din partea inferioară a canalului de scurgere; veți avea nevoie de acesta pentru a atașa dispozitivul la noua chiuvetă. Pentru a scoate suportul de montare, scoateți clema de fixare de pe flanșa de scurgere, apoi slăbiți șuruburile de pe suport.
Pasul 4: Scoateți chiuveta veche
Multe chiuvete sunt fixate pe blat prin cleme de fixare sub acesta. Pentru a scoate clemele, slăbiți șuruburile acestora și slăbiți chiuveta introducând un cuțit de chit sub margini și ridicați chiuveta. Este posibil să aveți nevoie de ajutor, deoarece multe chiuvete sunt destul de grele.
Pasul 5: Măsurați deschiderea blatului
Cutia în care vine noua chiuvetă trebuie să includă un șablon care să vă arate cât de mare trebuie să fie deschiderea blatului. Folosiți-l pentru a verifica deschiderea existentă. Ajustați deschiderea blatului cu ajutorul acestui șablon sau măsurați noua chiuvetă în cazul în care nu găsiți un astfel de șablon. Dacă aveți un blat de dale, cum ar fi piatră sau cuarț, nu veți putea schimba dimensiunea deschiderii.
Pasul 6: Instalați robinetul pe chiuvetă
Este cel mai ușor să instalați un robinet și alte elemente pe o chiuvetă nouă înainte de a pune chiuveta în poziție. Începeți prin instalarea unui filtru de scurgere standard într-o gaură de chiuvetă și opțional, un filtru de eliminare a resturilor alimentare în cealaltă gaură. Asigurați-vă că știți ce scurgere merge în ce gaură.
Pasul 7: Atașați dispozitivul de eliminarea a resturilor alimentare (opțional)
Pentru acest pas, asigurați-vă că urmăriți pașii de montare ai dispozitivului, așa cum sunt prezentați de către producător.
Pasul 8: Asamblați conducta de scurgere
Începeți prin instalarea capătului și a brațului care se atașează la dispozitivul de eliminarea a resturilor alimentare în cazul în care acesta există. Tăiați bucățile la dimensiune după cum este necesar, apoi instalați bucla de scurgere. Puneți chiuveta în gaură pentru a vedea dacă bucla se aliniază cu adaptorul din perete; poate fi necesar să tăiați o piesă sau să adăugați o extensie.
Pasul 9: Instalați robinetul
Instalați robinetul în spațiul dedicat pentru acesta folosind o garnitură din plastic sau cauciuc pentru a sigila apa.
Pasul 10: Atașați tuburile flexibile de alimentare
Înșurubați tuburile flexibile de alimentare pe orificiile de intrare a robinetului. Asigurați-vă că tuburile sunt suficient de lungi pentru a ajunge la supapele de oprire, iar capetele lor au dimensiunea potrivită pentru a le înșuruba pe supape. Dacă robinetul are prize de cupru flexibile, utilizați două chei reglabile pentru a evita îndoirea orificiilor de intrare.
Pasul 11: Conectați instalațiile sanitare
Pentru a vă ușura munca, conectați cât mai multe instalații sanitare înainte de a pune chiuveta în deschizătura blatului. De exemplu, acum este un moment bun pentru a atașa liniile de alimentare pentru mașina de spălat vase dacă aceasta există.
Pasul 12: Instalați noua chiuvetă
Verificați dacă chiuveta se potrivește așezându-o în deschizătura blatului, apucând chiuveta prin orificiile de scurgere. Ridicați chiuveta și aplicați material de etanșare cu silicon în jurul marginii deschiderii, asigurându-vă că nu lăsați goluri, apoi puneți chiuveta în poziție. Apăsați pe chiuvetă pentru a fixa etanș chiuveta. Dacă chiuveta necesită cleme pentru a o fixa pe blat, atașați-le acum. Folosiți o cârpă umedă pentru a șterge orice exces de silicon de pe blat. Lăsați siliconul să se usuce timp de 30 de minute înainte de a continua sau până când acesta este complet uscat.
Pasul 13: Instalați filtre noi
Puteți utiliza vechile site în orificiile de scurgere ale unei chiuvete noi, dar utilizarea altora noi strălucitoare este de obicei parte a obținerii unei chiuvete noi. De multe ori trebuie să le achiziționați separat de chiuvetă. Aplicați chitul instalatorului pe partea inferioară a fiecărei flanșe de strecurare și introduceți sitele în găuri.
Pasul 14: Reatașați instalația finală
Pe partea inferioară a chiuvetei, atașați garniturile care au venit cu sitele la flanșele strecurătorului. Apoi atașați conductele de scurgere la site și strângeți piulițele. (Este posibil să trebuiască să reglați lungimile conductelor de scurgere dacă forma noii dvs. chiuvete este diferită de cea veche.)
Pasul 15: Porniți apa și verificați dacă există scurgeri
Pentru câteva zile după ce ați terminat instalarea, urmăriți cu atenție instalațiile sanitare, deoarece scurgerile mici sunt aproape sigure că vor apărea. Fiți gata să strângeți armăturile și adăugați silicon sau chit, după cum este necesar.
Deși este o lucrare pe care o puteți executa singuri, dacă nu aveți sculele necesare+ puțină pricepere, puteți provoca pagube mari sau chiar vă puteți răni. De aceea vă sfătuim ca pentru astfel de lucrări să apelați la serviciile unui profesionist. Echipa Instalator Brasov vă stă la dispoziție.
Nu uitați că ne găsiți și pe Facebook.