7 sfaturi pentru siguranța electrică acasă – Electrician Brasov

copiii si electricitatea electrician brasov

Electrician Brasov vă sfătuiește:

Utilizarea energiei electrice face parte din viața noastră de zi cu zi. Folosim frigidere, cuptoare cu microunde și iluminat interior și încărcăm zilnic computere, telefoane și alte dispozitive. Acum, mai mult ca niciodată, este mai ușor să ne gestionăm greșit consumul de energie și aparatura de acasă, ceea ce ar putea fie să ne suprasolicite sistemul, fie chiar să creeze un accident electric.

A învăța cum să utilizați corect sistemul electric al casei și dispozitivele dvs. electronice poate face o diferență enormă în cât de eficient funcționează electricitatea pentru casa dvs. De asemenea, poate ajuta la prevenirea accidentelor electrice și la menținerea familiei în siguranță.

Instalator Brasov a făcut o listă cu sfaturi care să vă ajute. Totuși, pentru orice lucrare ce ține de partea electrică vă sfătuim să apelați la serviciile unui electrician autorizat precum Electrician Brasov.

Rămâi în siguranță acasă cu aceste șapte sfaturi:

supraincarcarea prizelor electrician brasov

1.Evitați supraîncărcarea prizelor

Asigurați-vă că priza dvs. nu este supraîncărcată cu prea multe dispozitive și aparate care folosesc adaptoare și prelungitoare. În plus, un singur dispozitiv care produce căldură trebuie conectat la o priză la un moment dat (filtru de cafea, uscător de păr etc.), iar frigiderele, cuptoarele, mașinile de spălat rufe și alte electrocasnice mari trebuie conectate direct la priza din perete și nu la un adaptor. sau prelungitor.

2.Deconectați aparatele atunci când nu sunt utilizate

Deconectarea aparatelor nu numai că va împiedica să utilizați energie inutilă, ci vă poate ajuta și să vă protejați aparatele de supratensiuni și alte accidente electrice.

3.Utilizați puterea potrivită pentru lămpi și corpuri de iluminat

Puterea recomandată este cea care vă menține lămpile să lumineze  în siguranță. Ar trebui să existe un autocolant care să indice puterea maximă necesară a becului. Lămpile ar trebui, de asemenea, să fie folosite cu abajur sau glob pentru a preveni încălzirea altor obiecte dacă sunt prea aproape de bec – mai ales dacă utilizați becuri cu incandescență. LED-urile sunt o modalitate excelentă de a ilumina o cameră fără toată energia termică irosită.

cablu defect electrician brasov

4. Nu treceți niciodată cablurile sub covoare, uși sau ferestre

Trecerea cablurilor prin casa dvs. poate provoca pericole de împiedicare și poate provoca accidente electrice atunci când acestea sunt în mod constant în aer liber. Și un cablu sub un covor este un pericol de incendiu. Dacă utilizați prelungitoare în mod regulat, consultați-vă electricianul cu privire la adăugarea de noi prize în jurul casei dvs., la îndemâna lucrurilor pe care trebuie să le conectați.

5.Scapă de prelungitoarele deteriorate

circuite stricate electrician brasov

Asigurați-vă că utilizați prelungitorul corect pentru circumstanța dată va ajuta la prelungirea duratei de viață a cablurilor dvs., dar acestea sunt menite să fie înlocuite după cum este necesar. În loc să încercați să reparați cablurile deteriorate, actualizați sau îmbunătățiți prelungitoarele atunci când nu funcționează corect și astfel preveniți apariția scânteilor, supratensiunilor și incendiilor electrice. Prelungitoarele ar trebui să aibă și dispozitive de protecție la supratensiune.

Țineți aparatele și uneltele electrice departe de apă

Probabil știți foarte bine că apa și electricitatea nu se amestecă, dar uneori este ușor să treceți cu vederea pericolele în situațiile de zi cu zi. Asigurați-vă că păstrați aparatele de bucătărie la distanță sigură de chiuvete și alte aparate care folosesc apă.

Apelați la ELECTRICIAN BRASOV

Dacă luminile tale pâlpâie, siguranțele sar frecvent, vezi scântei sau miros de ars sau mirosuri cauciucate, este timpul să apelezi la un electrician autorizat. Aceste avertismente semnalează o problemă electrică mai mare care trebuie tratată rapid de la sursă, mai degrabă decât să așteptați sau să vă bazați pe o soluție temporară.

Mulți dintre noi lucrează sau petrec mai mult timp acasă, în general. Urmând aceste sfaturi de bază privind siguranța electrică vă poate ajuta să evitați probleme electrice grave sau răni. De asemenea, vă vor ajuta să economisiți energie și bani pe factura de utilități. Recomandarea noastră este să apelați la serviciile unei echipe specializate precum Electrician Brasov, ori de cate ori instalația dumneavoastră electrică prezintă o problemă.

Nu uitați că ne găsiți și pe Facebook.